Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou
3.33
hodnoceno: 6
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
sůl
2
lžíce
hořčice plnotučná
1
lžíce
rostlinný olej
pepř mletý
500
g
těstoviny
uvařené
200
g
zakysaná smetana
300
g
sterilovaná zelenina
sladkokyselá, scezená
Postup přípravy receptu
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme vychladnout.
Zeleninu použijeme dle vlastního výběru. Použít můžeme jak kupované směsi, tak domácí čalamády a saláty, například sladkokyselý nakládaný celer s mrkví a cibulí. Zeleninu scedíme a pokrájíme na kousky.
Zakysanku smícháme s hořčicí a dle potřebné hustoty zředíme trochou sladkokyselého láku.
V míse smícháme vychladlé těstoviny, zeleninu, osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme zálivkou ze zakysanky, promícháme a dáme vychladit.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka