Uvaříme těstoviny al dente. Mezitím na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, prudce opečeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, přidáme koření (gyros, česnek, sůl), 3 rozdrcené stroužky česneku a necháme asi 25 minut podusit (v případě potřeby podlijeme vodou). Pak přidáme hrášek (z konzervy) a ještě chvilku podusíme (cca 5–7 minut). Poté přidáme 2× smetanito šunka/zelenina a jemně mícháme, dokud sýr neroztaje na omáčku. Pokud je hustá, přidáme smetanu. Chvilku povaříme a vlijeme do velké mísy s uvařenými těstovinami.
Podáváme s čerstvou okurkou a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem