Uvaříme těstoviny al dente. Mezitím na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, prudce opečeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, přidáme koření (gyros, česnek, sůl), 3 rozdrcené stroužky česneku a necháme asi 25 minut podusit (v případě potřeby podlijeme vodou). Pak přidáme hrášek (z konzervy) a ještě chvilku podusíme (cca 5–7 minut). Poté přidáme 2× smetanito šunka/zelenina a jemně mícháme, dokud sýr neroztaje na omáčku. Pokud je hustá, přidáme smetanu. Chvilku povaříme a vlijeme do velké mísy s uvařenými těstovinami.
Podáváme s čerstvou okurkou a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem