Uvaříme těstoviny al dente. Mezitím na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, prudce opečeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, přidáme koření (gyros, česnek, sůl), 3 rozdrcené stroužky česneku a necháme asi 25 minut podusit (v případě potřeby podlijeme vodou). Pak přidáme hrášek (z konzervy) a ještě chvilku podusíme (cca 5–7 minut). Poté přidáme 2× smetanito šunka/zelenina a jemně mícháme, dokud sýr neroztaje na omáčku. Pokud je hustá, přidáme smetanu. Chvilku povaříme a vlijeme do velké mísy s uvařenými těstovinami.
Podáváme s čerstvou okurkou a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu