Uvaříme těstoviny al dente. Mezitím na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, prudce opečeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, přidáme koření (gyros, česnek, sůl), 3 rozdrcené stroužky česneku a necháme asi 25 minut podusit (v případě potřeby podlijeme vodou). Pak přidáme hrášek (z konzervy) a ještě chvilku podusíme (cca 5–7 minut). Poté přidáme 2× smetanito šunka/zelenina a jemně mícháme, dokud sýr neroztaje na omáčku. Pokud je hustá, přidáme smetanu. Chvilku povaříme a vlijeme do velké mísy s uvařenými těstovinami.
Podáváme s čerstvou okurkou a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot