Uvaříme těstoviny al dente. Mezitím na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, prudce opečeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, přidáme koření (gyros, česnek, sůl), 3 rozdrcené stroužky česneku a necháme asi 25 minut podusit (v případě potřeby podlijeme vodou). Pak přidáme hrášek (z konzervy) a ještě chvilku podusíme (cca 5–7 minut). Poté přidáme 2× smetanito šunka/zelenina a jemně mícháme, dokud sýr neroztaje na omáčku. Pokud je hustá, přidáme smetanu. Chvilku povaříme a vlijeme do velké mísy s uvařenými těstovinami.
Podáváme s čerstvou okurkou a můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou