V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky, dokud se co nejvíce tuku nevysmaží. Těstoviny začínáme vařit až po vložení slaniny na pánev. Zalijeme vínem a necháme ho vyvařit. Přidáme namačkaná rajčata a podusíme. Během dušení přidáme trochu vody z těstovin. Směs promícháme s uvařenými těstovinami, opět přilijeme trochu vody z těstovin. Opepříme a smícháme s trochou sýru. Zbytek nastrouhaného sýru necháme na ozdobu při servírování.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku