V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky, dokud se co nejvíce tuku nevysmaží. Těstoviny začínáme vařit až po vložení slaniny na pánev. Zalijeme vínem a necháme ho vyvařit. Přidáme namačkaná rajčata a podusíme. Během dušení přidáme trochu vody z těstovin. Směs promícháme s uvařenými těstovinami, opět přilijeme trochu vody z těstovin. Opepříme a smícháme s trochou sýru. Zbytek nastrouhaného sýru necháme na ozdobu při servírování.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta