V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky, dokud se co nejvíce tuku nevysmaží. Těstoviny začínáme vařit až po vložení slaniny na pánev. Zalijeme vínem a necháme ho vyvařit. Přidáme namačkaná rajčata a podusíme. Během dušení přidáme trochu vody z těstovin. Směs promícháme s uvařenými těstovinami, opět přilijeme trochu vody z těstovin. Opepříme a smícháme s trochou sýru. Zbytek nastrouhaného sýru necháme na ozdobu při servírování.
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa