V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky, dokud se co nejvíce tuku nevysmaží. Těstoviny začínáme vařit až po vložení slaniny na pánev. Zalijeme vínem a necháme ho vyvařit. Přidáme namačkaná rajčata a podusíme. Během dušení přidáme trochu vody z těstovin. Směs promícháme s uvařenými těstovinami, opět přilijeme trochu vody z těstovin. Opepříme a smícháme s trochou sýru. Zbytek nastrouhaného sýru necháme na ozdobu při servírování.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno