Těstoviny amatriciana

2.67

hodnoceno: 9
Příprava: 20 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce olivový olej
    • 150
      g slanina ideálně sušená, hodně tučná
    • 2
      dl bílé víno
    • 250
      g těstoviny silnější trubky nebo děravé špagety
    • 150
      g ovčí sýr Pecorino romano
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky, dokud se co nejvíce tuku nevysmaží. Těstoviny začínáme vařit až po vložení slaniny na pánev. Zalijeme vínem a necháme ho vyvařit. Přidáme namačkaná rajčata a podusíme. Během dušení přidáme trochu vody z těstovin. Směs promícháme s uvařenými těstovinami, opět přilijeme trochu vody z těstovin. Opepříme a smícháme s trochou sýru. Zbytek nastrouhaného sýru necháme na ozdobu při servírování.
Zařazení: Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: