Omáčka: Na trošce olivového oleje osmažíme česnek, přidáme kečup – nejlépe domácí, sýr (když přidávám nivu, dávám jen olivy) a necháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme trošku mléka, aby omáčka byla řidší a bylo jí víc. Potom přidáme bazalku. Pokud chceme pálivější chuť, přidáme trošku chilli omáčky a kukuřici.
Trošku povaříme a smícháme s těstovinami. Můžeme posypat sýrem.
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny