Omáčka: Na trošce olivového oleje osmažíme česnek, přidáme kečup – nejlépe domácí, sýr (když přidávám nivu, dávám jen olivy) a necháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme trošku mléka, aby omáčka byla řidší a bylo jí víc. Potom přidáme bazalku. Pokud chceme pálivější chuť, přidáme trošku chilli omáčky a kukuřici.
Trošku povaříme a smícháme s těstovinami. Můžeme posypat sýrem.
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka