g
špenát
čerstvý nebo mražené špenátové listy (ne protlak)
500
g
těstoviny
1
ks
kapie
1
ks
chilli papričky
nemusí být
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1–2 mm). Chilli papričku zbavíme jadérek a také pokrájíme nadrobno. Na velké panvi nebo woku rozehřejeme olivový olej a vše restujeme cca 5 minut, až paprika změkne. Mezitím řádně propláchneme špenát, vysušíme, zbavíme řapíků, nakrájíme na silnější proužky (asi 1–2 cm) a přidáme do pánve. Za zhruba 2 minuty je hotovo, stačí jen dosolit, opepřit a promíchat s uvařenými těstovinami.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky