g
špenát
čerstvý nebo mražené špenátové listy (ne protlak)
500
g
těstoviny
1
ks
kapie
1
ks
chilli papričky
nemusí být
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1–2 mm). Chilli papričku zbavíme jadérek a také pokrájíme nadrobno. Na velké panvi nebo woku rozehřejeme olivový olej a vše restujeme cca 5 minut, až paprika změkne. Mezitím řádně propláchneme špenát, vysušíme, zbavíme řapíků, nakrájíme na silnější proužky (asi 1–2 cm) a přidáme do pánve. Za zhruba 2 minuty je hotovo, stačí jen dosolit, opepřit a promíchat s uvařenými těstovinami.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví