g
špenát
čerstvý nebo mražené špenátové listy (ne protlak)
500
g
těstoviny
1
ks
kapie
1
ks
chilli papričky
nemusí být
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1–2 mm). Chilli papričku zbavíme jadérek a také pokrájíme nadrobno. Na velké panvi nebo woku rozehřejeme olivový olej a vše restujeme cca 5 minut, až paprika změkne. Mezitím řádně propláchneme špenát, vysušíme, zbavíme řapíků, nakrájíme na silnější proužky (asi 1–2 cm) a přidáme do pánve. Za zhruba 2 minuty je hotovo, stačí jen dosolit, opepřit a promíchat s uvařenými těstovinami.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole