g
špenát
čerstvý nebo mražené špenátové listy (ne protlak)
500
g
těstoviny
1
ks
kapie
1
ks
chilli papričky
nemusí být
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1–2 mm). Chilli papričku zbavíme jadérek a také pokrájíme nadrobno. Na velké panvi nebo woku rozehřejeme olivový olej a vše restujeme cca 5 minut, až paprika změkne. Mezitím řádně propláchneme špenát, vysušíme, zbavíme řapíků, nakrájíme na silnější proužky (asi 1–2 cm) a přidáme do pánve. Za zhruba 2 minuty je hotovo, stačí jen dosolit, opepřit a promíchat s uvařenými těstovinami.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu