g
špenát
čerstvý nebo mražené špenátové listy (ne protlak)
500
g
těstoviny
1
ks
kapie
1
ks
chilli papričky
nemusí být
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1–2 mm). Chilli papričku zbavíme jadérek a také pokrájíme nadrobno. Na velké panvi nebo woku rozehřejeme olivový olej a vše restujeme cca 5 minut, až paprika změkne. Mezitím řádně propláchneme špenát, vysušíme, zbavíme řapíků, nakrájíme na silnější proužky (asi 1–2 cm) a přidáme do pánve. Za zhruba 2 minuty je hotovo, stačí jen dosolit, opepřit a promíchat s uvařenými těstovinami.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla