těstoviny
celozrnné (penne, špagety, co máte rádi)
1
ks
brokolice
1
balíček
zakysaná smetana
sýr
ideálně parmazán, ale jakýkoliv sýr na strouhání může být, třeba niva
mořská sůl
2
ks
chilli papričky
Postup přípravy receptu
Nakrájíme cibuli, chilli, česnek a rajčata nadrobno. Nastrouháme sýr nahrubo (parmazán škrabkou na brambory) a natrháme bylinky. Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Brokolici namočíme na maximálně 2 minuty k těstovinám, jen aby lehce změkla a ztmavla.
Kdyby byla brokolice moc velká a stonek tuhý, raději ji rozkrojíme napůl ještě před namočením do vody. Brokolici napíchneme na vidličku (abychom se nepopálili) a ještě horkou rozkrájíme na kousky. Měla by stále držet tvar a nebýt na kaši. Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, pak přidáme chilli papričky a česnek. Dále následuje brokolice a rajčata.
Vše lehce promícháme se zakysanou smetanou a prohřejeme. Ochutíme mořskou solí a čerstvě pomletým pepřem. Ještě na pánvi přidáme strouhaný sýr a čerstvé bylinky.
Podáváme s těstovinami (a vychlazeným bílým vínem).
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky