Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

2.92

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • bazalka čerstvá nebo petrželová nať
    • těstoviny celozrnné (penne, špagety, co máte rádi)
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      balíček zakysaná smetana
    • sýr ideálně parmazán, ale jakýkoliv sýr na strouhání může být, třeba niva
    • mořská sůl
    • 2
      ks chilli papričky

Postup přípravy receptu

  • Nakrájíme cibuli, chilli, česnek a rajčata nadrobno. Nastrouháme sýr nahrubo (parmazán škrabkou na brambory) a natrháme bylinky. Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Brokolici namočíme na maximálně 2 minuty k těstovinám, jen aby lehce změkla a ztmavla.
  • Kdyby byla brokolice moc velká a stonek tuhý, raději ji rozkrojíme napůl ještě před namočením do vody. Brokolici napíchneme na vidličku (abychom se nepopálili) a ještě horkou rozkrájíme na kousky. Měla by stále držet tvar a nebýt na kaši. Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, pak přidáme chilli papričky a česnek. Dále následuje brokolice a rajčata.
  • Vše lehce promícháme se zakysanou smetanou a prohřejeme. Ochutíme mořskou solí a čerstvě pomletým pepřem. Ještě na pánvi přidáme strouhaný sýr a čerstvé bylinky.
  • Podáváme s těstovinami (a vychlazeným bílým vínem).
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: