těstoviny
celozrnné (penne, špagety, co máte rádi)
1
ks
brokolice
1
balíček
zakysaná smetana
sýr
ideálně parmazán, ale jakýkoliv sýr na strouhání může být, třeba niva
mořská sůl
2
ks
chilli papričky
Postup přípravy receptu
Nakrájíme cibuli, chilli, česnek a rajčata nadrobno. Nastrouháme sýr nahrubo (parmazán škrabkou na brambory) a natrháme bylinky. Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Brokolici namočíme na maximálně 2 minuty k těstovinám, jen aby lehce změkla a ztmavla.
Kdyby byla brokolice moc velká a stonek tuhý, raději ji rozkrojíme napůl ještě před namočením do vody. Brokolici napíchneme na vidličku (abychom se nepopálili) a ještě horkou rozkrájíme na kousky. Měla by stále držet tvar a nebýt na kaši. Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, pak přidáme chilli papričky a česnek. Dále následuje brokolice a rajčata.
Vše lehce promícháme se zakysanou smetanou a prohřejeme. Ochutíme mořskou solí a čerstvě pomletým pepřem. Ještě na pánvi přidáme strouhaný sýr a čerstvé bylinky.
Podáváme s těstovinami (a vychlazeným bílým vínem).
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely