Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v pekáči. Pokapeme olivovým olejem, přidáme šalvěj. Dáme na 25 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. 10 minut před koncem pečení přidáme do pekáče 4 neoloupané stroužky česneku (česnek se může oloupat, ale pak se musí péct déle).
Z citronů vymačkáme šťávu a smícháme ji s olivovým olejem, cukrem a dvěma utřenými stroužky česneku. Upečený česnek z pekáče oloupeme, rozmačkáme a přidáme k citronovo-olejové zálivce. Dochutíme solí a pepřem.
Na pánvi opečeme na kostky nakrájenou slaninu a smícháme ji s upečenou dýní.
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a smícháme s dýní a citronovou zálivkou. Podáváme lehce posypané hrudkami gorgonzoly (místo gorgonzoly je dobrá i niva).
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou