Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v pekáči. Pokapeme olivovým olejem, přidáme šalvěj. Dáme na 25 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. 10 minut před koncem pečení přidáme do pekáče 4 neoloupané stroužky česneku (česnek se může oloupat, ale pak se musí péct déle).
Z citronů vymačkáme šťávu a smícháme ji s olivovým olejem, cukrem a dvěma utřenými stroužky česneku. Upečený česnek z pekáče oloupeme, rozmačkáme a přidáme k citronovo-olejové zálivce. Dochutíme solí a pepřem.
Na pánvi opečeme na kostky nakrájenou slaninu a smícháme ji s upečenou dýní.
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a smícháme s dýní a citronovou zálivkou. Podáváme lehce posypané hrudkami gorgonzoly (místo gorgonzoly je dobrá i niva).
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé