Těstoviny s dýní a slaninou

2.95

hodnoceno: 22
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 50
      ml olivový olej
    • 6
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 2
      ks citron
    • 150
      g anglická slanina
    • 0,5
      kg těstoviny
    • 100
      g gorgonzola
    • 4
      snítka šalvěj
    • 0,5
      kg dýně
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v pekáči. Pokapeme olivovým olejem, přidáme šalvěj. Dáme na 25 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. 10 minut před koncem pečení přidáme do pekáče 4 neoloupané stroužky česneku (česnek se může oloupat, ale pak se musí péct déle).
  • Z citronů vymačkáme šťávu a smícháme ji s olivovým olejem, cukrem a dvěma utřenými stroužky česneku. Upečený česnek z pekáče oloupeme, rozmačkáme a přidáme k citronovo-olejové zálivce. Dochutíme solí a pepřem.
  • Na pánvi opečeme na kostky nakrájenou slaninu a smícháme ji s upečenou dýní.
  • Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a smícháme s dýní a citronovou zálivkou. Podáváme lehce posypané hrudkami gorgonzoly (místo gorgonzoly je dobrá i niva).
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.