Dáme vařit těstoviny. Po dobu varu těstovin si nakrájíme nadrobno cibulku, přidáme do špenátu. Vmícháme vejce, můžeme přilít mléko, osolíme, dle chuti můžeme opepřit. Nastrouháme si křen, který přidáme následně do špenátu. Na závěr zalijeme zakysanou smetanou a necháme chvíli povařit. Servírujeme těstoviny (spirálky, kolínka, celozrnné atd.) a na těstoviny vrstvíme omáčku. Nastrouháme sýr a necháme rozpustit.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví