Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme dle chuti (já jsem ani nesolila, protože česnek a koření tomu dodají dostatečně výraznou chuť).
Necháme si rozpálit olej na větší pánvi (přijdou tam ještě těstoviny) a zprudka maso opečeme.
Někde vedle v misce si rozmixujeme sýry se smetanou, aby nám vznikla taková kašovitá hmota (radši řidší, než hustší). Přidáme 2 rozmačkané stroužky česneku a koření podle chuti.
Z pánve s hotovým masem odlijeme přebytečný olej a nalijeme tam sýrovou směs.
Necháme projít varem. Přisypeme uvařené těstoviny podle návodu a pořádně promícháme.
Recept je vhodný i pro naprostého začátečníka (jako jsem já).
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem