Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme dle chuti (já jsem ani nesolila, protože česnek a koření tomu dodají dostatečně výraznou chuť).
Necháme si rozpálit olej na větší pánvi (přijdou tam ještě těstoviny) a zprudka maso opečeme.
Někde vedle v misce si rozmixujeme sýry se smetanou, aby nám vznikla taková kašovitá hmota (radši řidší, než hustší). Přidáme 2 rozmačkané stroužky česneku a koření podle chuti.
Z pánve s hotovým masem odlijeme přebytečný olej a nalijeme tam sýrovou směs.
Necháme projít varem. Přisypeme uvařené těstoviny podle návodu a pořádně promícháme.
Recept je vhodný i pro naprostého začátečníka (jako jsem já).
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu