Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme dle chuti (já jsem ani nesolila, protože česnek a koření tomu dodají dostatečně výraznou chuť).
Necháme si rozpálit olej na větší pánvi (přijdou tam ještě těstoviny) a zprudka maso opečeme.
Někde vedle v misce si rozmixujeme sýry se smetanou, aby nám vznikla taková kašovitá hmota (radši řidší, než hustší). Přidáme 2 rozmačkané stroužky česneku a koření podle chuti.
Z pánve s hotovým masem odlijeme přebytečný olej a nalijeme tam sýrovou směs.
Necháme projít varem. Přisypeme uvařené těstoviny podle návodu a pořádně promícháme.
Recept je vhodný i pro naprostého začátečníka (jako jsem já).
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení