Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme dle chuti (já jsem ani nesolila, protože česnek a koření tomu dodají dostatečně výraznou chuť).
Necháme si rozpálit olej na větší pánvi (přijdou tam ještě těstoviny) a zprudka maso opečeme.
Někde vedle v misce si rozmixujeme sýry se smetanou, aby nám vznikla taková kašovitá hmota (radši řidší, než hustší). Přidáme 2 rozmačkané stroužky česneku a koření podle chuti.
Z pánve s hotovým masem odlijeme přebytečný olej a nalijeme tam sýrovou směs.
Necháme projít varem. Přisypeme uvařené těstoviny podle návodu a pořádně promícháme.
Recept je vhodný i pro naprostého začátečníka (jako jsem já).
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou