Dáme si vařit těstoviny dle vlastního výběru podle návodu na obalu.
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a promícháme s grilovacím kořením (nejraději používám grilovací koření pálivé a nebo grilovací koření česnekové). Chvilku necháme odležet. Maso osmahneme na oleji.
Dáme vařit smetanu, až přijde smetana k varu, postupně přidáme nivu, eidam a tavený sýr. Až se všechny sýry rozpustí, je omáčka hotová. Pokud ji někdo nemá rád moc hustou, tak ji lze naředit mlékem.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát