Dáme si vařit těstoviny dle vlastního výběru podle návodu na obalu.
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a promícháme s grilovacím kořením (nejraději používám grilovací koření pálivé a nebo grilovací koření česnekové). Chvilku necháme odležet. Maso osmahneme na oleji.
Dáme vařit smetanu, až přijde smetana k varu, postupně přidáme nivu, eidam a tavený sýr. Až se všechny sýry rozpustí, je omáčka hotová. Pokud ji někdo nemá rád moc hustou, tak ji lze naředit mlékem.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě