Dáme si vařit těstoviny dle vlastního výběru podle návodu na obalu.
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a promícháme s grilovacím kořením (nejraději používám grilovací koření pálivé a nebo grilovací koření česnekové). Chvilku necháme odležet. Maso osmahneme na oleji.
Dáme vařit smetanu, až přijde smetana k varu, postupně přidáme nivu, eidam a tavený sýr. Až se všechny sýry rozpustí, je omáčka hotová. Pokud ji někdo nemá rád moc hustou, tak ji lze naředit mlékem.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem