plechovka
nákládané žampiony
můžete použít i čerstvé houby
300
g
kuřecí maso
olej
Těstoviny
1
balíček
těstoviny
nejlépe spirálky, popř. mašličky
Na ozdobu
1
balíček
sýr
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky, popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a nalijeme do ní trochu oleje. Do pánve přidáme olej a necháme ho rozpálit. Kuřecí kostky na něm zprudka opečeme, poté maso osolíme, opepříme a přidáme trochu chilli.
Mezitím se nám udělala voda na těstoviny, a tak je dáme vařit. Hotové jsou většinou tak po osmi minutách. Po uvaření je scedíme a vrátíme zpět do hrnce, v němž se vařily. Můžeme na ně po scezení nakapat trochu oleje, aby se k sobě nepřilepily.
Z masa na pánvi vydusíme šťávu a přidáme žampiony, trochu podusíme a přidáme 2 větší obélníčky taveného sýra (nebo 5 malých trojúhelníčků). Když se sýr začne tavit a obalovat maso, tak do pánve přilijeme smetanu ke šlehání. Zmírníme plamen a omáčku pomalu dusíme. Hotová je, až začne mít hustší konzistenci.
Uvařené těstoviny nakonec zalijeme omáčkou. Jednotlivé porce pak na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Nakrájíme nadrobno kuřecí maso, vložíme jej do misky spolu s trochou oleje, solí, pepřem a kari kořením. Necháme chvíli…
více o Těstoviny s kuřetem a kukuřicí
Oloupané cukety nastrouháme na pekáč. Přidáme nové koření, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme smetanou…
více o Cuketová omáčka s kuřetem
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím