Necháme na másle krátce osmahnout lososa nakrájeného na kostičky. Zalijeme šlehačkou a nasypeme najemno nakrájenou petrželku. Místo petrželky můžeme dát i pažitku. Uvařené těstoviny scedíme a přidáme k lososu. Pak povaříme tak dlouho, aby šlehačka nebyla tekutá, ale dobře nasákla do těstovin.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou