Necháme na másle krátce osmahnout lososa nakrájeného na kostičky. Zalijeme šlehačkou a nasypeme najemno nakrájenou petrželku. Místo petrželky můžeme dát i pažitku. Uvařené těstoviny scedíme a přidáme k lososu. Pak povaříme tak dlouho, aby šlehačka nebyla tekutá, ale dobře nasákla do těstovin.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka