Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a… Grilování k teplým letním měsícům neodmyslitelně patří. Kdo by odolal masu lehce provoněnému… Celý článek
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli,… Jahody jsou skvělé ovoce a jejich snad jedinou nevýhodou je to, že v čerstvém stavu nevydrží… Celý článek
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“… Buď ji milujete, nebo nenávidíte. A pokud jste zastánci druhého „tábora“, je to velká škoda.… Celý článek
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky… Nejste se sebou spokojeni a chtěli byste nějaké to kilo shodit? Snaha zhubnout 5 kg může být… Celý článek
Buchta přátelství/Židovská buchta Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Banánová buchta Všechny přísady spolu rozetřeme nebo romícháme v robotu. Vymažeme a vysypeme si plech a směs do něj vylijeme. Pečeme… více o Banánová buchta
Letní salát s bramborami Nachystáme si zálivku smícháním jogurtu, zakysané smetany, utřeného česneku, soli a špetky pepře. Brambory uvaříme,… více o Letní salát s bramborami
Řízky v cornflakes Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a také opepříme. Vejce rozšleháme a poté zředíme vodou. Maso obalíme v mouce, potom ve… více o Řízky v cornflakes
Nakládaný pivní Hermelín Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou(rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme… více o Nakládaný pivní Hermelín
Kynutý knedlík Do pekárny nalijeme mléko s rozšlehaným vejcem. Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím. Pekárnu… více o Kynutý knedlík
Borůvkový (višňový) likér Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Zeleninový salát s kuřecím masem,… 1) Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku(rozmačkaný) a dochutíme podle své… více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Svatební koláčky paní Rakové Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Svatební koláčky paní Rakové
Barevná ryba ve stříbrných… Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Cherry rajčátka rozkrojíme na polovinu, cuketu nakrájíme na… více o Barevná ryba ve stříbrných balíčcích
Dort "Vzpomínka na Casablanku" Smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej a nakonec mouku.… více o Dort "Vzpomínka na Casablanku"
Hořčicové řízky Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z… více o Hořčicové řízky