Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Zimní zelenina jako zdroj zdraví a energie. Vychutnejte si ji v… Měsíc únor sice v sobě nese naději a příslib jara, přesto se často cítíme unavení. Důvodem… Celý článek
Je vám zima? Vsaďte na potraviny, které vás zahřejí zevnitř Venku je opravdu zima a možná už nestačí, že si vezmete ještě tlustší svetr a bundu. K tomu,… Celý článek
Dochází vám inspirace? Tohle je 5 snadných receptů od pondělí do… Pracovní týden bývá náročný, a tak může být nad naše síly vymýšlení vydatných obědů a večeří… Celý článek
Proč jíst křen? Zbaví vás únavy, podpoří trávení a posílí… Křen vám pořádně protáhne nos a vžene slzy do očí. Staří Řekové věřili, že bystří rozum. Je… Celý článek
Tvarohovec Vejce, tvaroh, cukr a máslo utřeme v míse nebo v elektrickém robotu. Přidáme ovoce, rozinky, oříšky apod. podle chuti a… více o Tvarohovec
Moučník s revení (rebarborou) nebo… Mouku smísenou s práškem do pečiva, cukr tuk, sůl, vodu a vejce na vále zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na… více o Moučník s revení (rebarborou) nebo jablky
Želatinová mňamka Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny - ruční šlehač na nejvyšším stupni min. 5 minut. Pak přidáváme po… více o Želatinová mňamka
Kočičí oči Suroviny zpracujeme na těsto, které vyválíme 3 mm silné. Vykrajujeme kolečka s průměrem 4-5 cm a do poloviny z nich… více o Kočičí oči
Živánská Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky,… více o Živánská
Jablíčkové s vůní skořice Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a… více o Jablíčkové s vůní skořice
Beránek z těsta na bábovku Cukr, žloutky a máslo vyšleháme do pěny. Můžeme přidat 1-3 lžíce horké vody - lépe se pak šlehá. Přidáme mouku s… více o Beránek z těsta na bábovku
Hovězí polévka Hovězí žebra zalijeme studenou vodou (1,5l), přidáme celý pepř a osolíme. Vaříme zvolna 2 až 4 hodiny. Asi 20 min. před… více o Hovězí polévka
Boží bochánky Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na poloviny a do jedné vpracujeme 2 lžíce kakaového prášku. Těsto… více o Boží bochánky
Caesar salát Nejdříve si připravíme dresink. Česnek, sůl, pepř a ančovičku rozestřeme vidličkou a smícháme s majonézou. Přidáme pár… více o Caesar salát
Cremes Brulées Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého… více o Cremes Brulées
Drožďová polévka se zeleninou a… Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu… více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním