Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Staročeské a levné recepty z brambor: Udělejte si bác, vopelky… Kdo by si dnes vůbec dokázal představit život bez brambor, lahůdky, která patří mezi… Celý článek
Hrnková mramorová bábovka podle Jiřiny Bohdalové: Dokonale… Chcete upéct něco sladkého na neděli, ale nechcete tím strávit půl dne? Pak vám možná přijde… Celý článek
Citronový meringue pie: Odhalte tajemství nadýchaného dezertu se… Představte si dezert, který už po jedné lžičce roztančí vaše chuťové buňky. Ano, řeč je o… Celý článek
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě… Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Banánové překvapení Oloupané banány, nakrájené na dlouhé proužky, vložíme do mělké zapékací misky a posypeme trochou cukru. Změklé máslo… více o Banánové překvapení
Kávové řezy s ořechy, čokoládou a… V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou. více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Bramborové pirohy se zelím Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a… více o Bramborové pirohy se zelím
Medovník k nezozeznání od Marlenky Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co… více o Medovník k nezozeznání od Marlenky
Vepřové plátky v cikánské omáčce Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou… více o Vepřové plátky v cikánské omáčce
Třepaná mandarinková buchta Do zavírací piksly nalijeme smetanu, pudink, a přidáme mandarinky. Uzavřeme pikslu a třepeme asi 2-5 minut, dokud… více o Třepaná mandarinková buchta
Malinové řezy s tvarohovým krémem Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku… více o Malinové řezy s tvarohovým krémem
Sekaný španělák Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček.… více o Sekaný španělák
Krémeš jednoduchý Vyválíme těsto silné asi 2mm do dortové formy v průměru 24cm vyložené až po okraj pečícím papírem..Těsto bude asi do 3… více o Krémeš jednoduchý
Thajský sójový guláš Sójové kostky uvaříme předem dle návodu, a pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového… více o Thajský sójový guláš
Vepřové maso v lepkavé marinádě Smícháme ingredience na marinádu a naklepané maso v něm necháme, nejlépe přes noc, marinovat. Pak rozpálíme pod grilem… více o Vepřové maso v lepkavé marinádě
Prokládaný banánový dort Pudingové prášky smícháme s mlékem i cukrem a na mírném ohni vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Do skleněné… více o Prokládaný banánový dort