Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
5 nejlepších receptů z bílého chřestu. Zkuste alsaský slaný… Jaro je synonymem pro období, kdy se na trhy a do našich kuchyní vrací bílý chřest. Tato… Celý článek
Sladké čarodějnice: Udělejte dětem strašidelné cupcaky, lízátka… Filipojakubská noc, zvaná též Valpuržina, z 30. dubna na 1. května je plná magie a kouzel a… Celý článek
Dorty jako z kouzelného lesa: Američanka vyrábí pohádkové… Pokud jste někdy snili o tom, jak chutná kouzelný les, Lauren May vám to může ukázat. Vaření a… Celý článek
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření Lahodný smrkový sirup užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho pít nejen pro jeho… Celý článek
Bůček na čínský způsob Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno,… více o Bůček na čínský způsob
Pirohy vařené Brambory uvařené, oloupané, řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek na jemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou… více o Pirohy vařené
Kuřohus se zelím Kuře posolíme a pokmínujeme výrazněji, než jsme zvyklí, dutiny vyplníme jablky bez jádřinců, vložíme do pekáče,… více o Kuřohus se zelím
Tvarohová buchta s margotkou Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do… více o Tvarohová buchta s margotkou
Krupice od Myšky 1.Jako první nalijeme do menšího hrnce půl litru mléka(možno i více podle porcí). 2.Mícháme do horka,poté dáme 3 a… více o Krupice od Myšky
Velikonoční mazanec Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřících prášků… více o Velikonoční mazanec
Kuřecí salát s celerem Maso nakrájím na nudličky a orestuju na másle, přidám kunovjanku, celerák, ananas, zamíchám spolu s majonézou a… více o Kuřecí salát s celerem
Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť) Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém… více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Halušky se zelím a zakysanou… Zelí uvaříme do měkka, nezaprašujeme ani neděláme žádnou zásmažku, jen scedíme. Na cibuli osmahneme anglickou slaninu a… více o Halušky se zelím a zakysanou smetanou
Chleba z žitného kvásku 45min. kynout bez zrní, 3hod. se zrním, 15min. 220 - 250 stupňů, 20 - 30min. 200 stupňů. více o Chleba z žitného kvásku
Květákové placičky z nevařeného… Celý květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme k němu 4 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce strouhanky,… více o Květákové placičky z nevařeného květáku
Tvarohovo-bramborové knedlíky s… Těsto vytvoříme smícháním tvarohu, másla, vajec a soli. Přidáme nastrouhané brambory a pak už jen přidáváme mouku tak,… více o Tvarohovo-bramborové knedlíky s ovocem