Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou (místo pokličky), než ji přivedete k varu a vhodíte do ní těstoviny.
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, ihned dejte do mísy k omáčce a promíchejte.
Podávejte s hoblinami parmazánu a rukolou, ozdobené drceným pepřem.
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem