Zatímco vaříme špagety připravíme si směs z rajčat: Rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem. Přidáme utřený nebo velmi najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a vsypeme bazalku. Promícháme a necháme chvíli uležet, aby rajčata pustila šťávu. Pak studenou směs dáváme na špagety a vše posypeme nastrouhanou nivou.
Je to lehké a rychlé. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat ještě trochu balzamikového octa, nebo rajčata připravit předem a nechat je déle uležet – pustí šťávu a česnek se krásně rozleží. Ale pak nedoporučuji konzumovat předtím, než půjdete na rande :-)).
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem