Zatímco vaříme špagety připravíme si směs z rajčat: Rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem. Přidáme utřený nebo velmi najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a vsypeme bazalku. Promícháme a necháme chvíli uležet, aby rajčata pustila šťávu. Pak studenou směs dáváme na špagety a vše posypeme nastrouhanou nivou.
Je to lehké a rychlé. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat ještě trochu balzamikového octa, nebo rajčata připravit předem a nechat je déle uležet – pustí šťávu a česnek se krásně rozleží. Ale pak nedoporučuji konzumovat předtím, než půjdete na rande :-)).
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané