Zatímco vaříme špagety připravíme si směs z rajčat: Rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem. Přidáme utřený nebo velmi najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a vsypeme bazalku. Promícháme a necháme chvíli uležet, aby rajčata pustila šťávu. Pak studenou směs dáváme na špagety a vše posypeme nastrouhanou nivou.
Je to lehké a rychlé. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat ještě trochu balzamikového octa, nebo rajčata připravit předem a nechat je déle uležet – pustí šťávu a česnek se krásně rozleží. Ale pak nedoporučuji konzumovat předtím, než půjdete na rande :-)).
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dcl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme…
více o Vanilkový dort se skořicí
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem