Zatímco vaříme špagety připravíme si směs z rajčat: Rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem. Přidáme utřený nebo velmi najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a vsypeme bazalku. Promícháme a necháme chvíli uležet, aby rajčata pustila šťávu. Pak studenou směs dáváme na špagety a vše posypeme nastrouhanou nivou.
Je to lehké a rychlé. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat ještě trochu balzamikového octa, nebo rajčata připravit předem a nechat je déle uležet – pustí šťávu a česnek se krásně rozleží. Ale pak nedoporučuji konzumovat předtím, než půjdete na rande :-)).
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky