Zatímco vaříme špagety připravíme si směs z rajčat: Rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem. Přidáme utřený nebo velmi najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a vsypeme bazalku. Promícháme a necháme chvíli uležet, aby rajčata pustila šťávu. Pak studenou směs dáváme na špagety a vše posypeme nastrouhanou nivou.
Je to lehké a rychlé. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat ještě trochu balzamikového octa, nebo rajčata připravit předem a nechat je déle uležet – pustí šťávu a česnek se krásně rozleží. Ale pak nedoporučuji konzumovat předtím, než půjdete na rande :-)).
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem