Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si nakrájíme na slabé plátky a přimícháme do mrkve s petrželí.
Uvařené těstoviny si dáme do vyššího pekáče vymazaného olejem. Přisypeme zeleninu a druhý stroužek česneku do pokrmu rozmačkáme. Přídáme na kostky nakrájený junior a plechovky tuňáka.
Jídlo osolíme.
V misce si rozšleháme vejce s kořením. Vše důkladně promícháme a potřeme vršek těstovin.
Dáme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme cca 30–40 minut.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany