Těstoviny s tuňákem Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si… více o Těstoviny s tuňákem
Zapečené těstoviny s tuňákem Uvaříme těstoviny. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje. Uvařené těstoviny dáme do pekáče, přidáme kukuřici (malá… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Lahodné těstoviny s tuňákem V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova.… více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré? Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské… Krátká třešňová sezóna je v plném proudu a třešně se musí zpracovat snad ještě rychleji než… Celý článek
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře… Pečený sýr s bílou plísní není jen delikatesa pro milovníky sýrů. Můžete ho proměnit v… Celý článek
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a… Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud… Celý článek
Vanilkové nebe Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte… více o Vanilkové nebe
Šlehačkový koláč Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané,… více o Šlehačkový koláč
Špenát jako samostatné jídlo Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme… více o Špenát jako samostatné jídlo
Těsto nejen na slepované cukroví Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout. Pak je rozválíme na tenkou placku, z… více o Těsto nejen na slepované cukroví
Tvarohové „babčičky“ Vypracujeme hladké těsto a necháme jej hodinu odpočinout. Rozválíme a krájíme na čtverce. Plníme zavařeninou, nebo… více o Tvarohové „babčičky“
Špekáčky pikant RLD Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit.… více o Špekáčky pikant RLD
Anglická ovesná kaše V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě… více o Anglická ovesná kaše
Halušky z kynutého těsta Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy přesypeme hrubou mouku, přidáme… více o Halušky z kynutého těsta
Výborné sýrové kuličky Oba sýry smícháme, tak aby vznikla hmota z které vytvoříme kuličky. Kuličky poté obalíme v mouce,… více o Výborné sýrové kuličky
Červená řepa s mrkví Recept byl převzat z labužník.cz. Tímto děkuji. 1. Řepu oloupeme, mrkev očistíme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na… více o Červená řepa s mrkví
Červená řepa jako příloha Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým… více o Červená řepa jako příloha
Zelný salát s koprem Zelí nakrájíme nadrobno, přidáme kopr a zakysanou smetanu, osolíme. Řádně promícháme a dáme asi na 2 hodiny do ledničky… více o Zelný salát s koprem