Těstoviny uvaříme dle návodu, necháme okapat a uchováme v teple. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Cibuli dáme zpěnit na másle nebo olivovém oleji, po chvíli přidáme česnek. K cibuli a česneku přidáme tuňáka (šťávu z konzervy trochu slijeme) a chvíli osmažíme za stálého míchání. Ke směsi vhodíme nakrájená rajčata a pár minut dusíme (rajčata pustí dost vody, nemusíme žádnou přilévat). Nakonec přidáme kukuřici, kečup a okořeníme grilovacím kořením dle chuti. Ještě chvíli prohřejeme. Těstoviny rozdělíme na talíře, nahoru dáme omáčku a bohatě posypeme strouhaným sýrem.
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)