Těstoviny uvaříme dle návodu, necháme okapat a uchováme v teple. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Cibuli dáme zpěnit na másle nebo olivovém oleji, po chvíli přidáme česnek. K cibuli a česneku přidáme tuňáka (šťávu z konzervy trochu slijeme) a chvíli osmažíme za stálého míchání. Ke směsi vhodíme nakrájená rajčata a pár minut dusíme (rajčata pustí dost vody, nemusíme žádnou přilévat). Nakonec přidáme kukuřici, kečup a okořeníme grilovacím kořením dle chuti. Ještě chvíli prohřejeme. Těstoviny rozdělíme na talíře, nahoru dáme omáčku a bohatě posypeme strouhaným sýrem.
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky