Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji v hrnci, poté přidáme maso nakrájené na kostičky a necháme chvilku osmahnout. Poté trochu osolíme a za pár minut podlijeme trochou vody, dáme tam masox a necháme maso vařit. (Pokud chcete, přidejte žampiony, pak je to ještě lepší.)
Mezitím v misce smícháme smetanu s hladkou moukou a trochu vyšleháme.
Až bude maso uvařené, přidáme směs smetany a mouky, necháme chvilku vařit.
Omáčku máme hotovou, teď už jen uvaříme těstoviny!
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané